ŠPORTNI PROGRAM

”GREMO NA KOLO’

Da bi čim več otrokom ljubljanskih osnovnih šol približali čar kolesarjenja, smo leta 2014 na pobudo Mestne občine Ljubljana začeli izvajati športni program. Vanj je vključenih že več kot 20 šol iz Ljubljane, ki jim brezplačno izvedbo omogoča Mestna občina Ljubljana. Hkrati pa je program na voljo tudi ostalim osnovnim šolam v plačljivi izvedbi.

PREDSTAVITEV

Kolesarstvo je zanimiv in atraktiven šport, predvsem pa zelo zdrav, a ga žal mnogi otroci ne občutijo kot takšnega. Nevarne ceste, vse več motornega prometa in nestrpnost voznikov, so razumljivi razlogi, ki starše odvračajo od tega, da bi se njihovi otroci vozili po cestah. Iz teh razlogov smo se odločili osnovnim šolam ponuditi program »GREMO NA KOLO«.

Čim več otrok bi radi spodbudili k vožnji s kolesom. Namesto, da se na bližnje opravke odpravijo z avtomobili oz. avtobusi naj se raje odločijo za kolo. Kolo naj postane osnovno prevozno sredstvo, seveda pa mora biti vožnja varna, zato bomo otroke učili varne in pravilne vožnje s kolesi, do znanja pa nas bo pripeljala igra. Veliko pozornosti bomo namenili spretnostni vožnji na raznih poligonih, pri čemer si bomo pomagali s številnimi učnimi pripomočki ter učnimi pristopi. Da pa bodo prišli na svoj račun tudi tisti, ki imajo veliko odvečne energije bomo poskrbeli z raznimi tekmovanji. Na koncu programa bo večina osvojila osnovna znanja pri vožnji skozi ovinke, pravočasnem zaustavljanju, pravilne drže na kolesu ter nenazadnje tudi vzdrževanju kolesarske opreme in osnove teorije kolesarske vožnje. Izvedba je najbolj smiselna na zunanjih športnih površinah šole, v zimskih oz. jesenskih mesecih pa smo vam pripravili tudi zanimivo možnost, da se šole odločite za vadbo na posebnih trenažerjih ( specialna sobna kolesa) katera imamo v naši klubski telovadnici.

Program, (natančneje v prilogah), je sestavljen za 5 vadbenih ur,namenjen pa je 4. oz. 5. razredom osnovnih šol. Glavni cilji programa so povečati priljubljenost do kolesarstva med osnovnošolci ter jih naučiti varne in spretne vožnje. Osnovnošolcem želimo poleg teoretičnega in praktičnega znanja o cestno prometnih predpisih (katerega že pridobijo s tečajem izpita za kolo), dodatno ponuditi še teoretične vsebine o kolesarstvu (tekmovalne discipline kolesarstva, vzdrževanje koles, prave prestave,…), ter z vključitvijo dodatnih kolesarskih vsebin in veščin na poligonih in z raznimi igrami, povečati njihovo spretnost na kolesu. Program je možen v treh različnih izvedbah, ki so opisane spodaj.

Cena izvedbe športnega dne je 7 EUR z vključenim ddvjem na  učenca. 

Za več informacij in prijave pokličite 051-874-369 (Matej Merčun ) ali pošljite elektronsko sporočilo na mmercun@gmail.com

Veselimo se vašega kontakta, Kolesarsko društvo Rog

IZVEDBA PROGRAMA »GREMO NA KOLO« V PROSTORIH KD ROG

Izvedba programa se izvaja v prostorih KD Rog (Vikrče 3). Možen je dostop z avtobusom, v bližini pa je tudi avtobusna postaja, kjer ustavlja mestni avtobus št. 15.

IZVEDBA PROGRAMA »GREMO NA KOLO« NA LOKACIJI ŠOLE

Vodja programa s strani osnovne šole in izvajalci se dogovorijo o lokaciji (npr. zunanje športne površine šole), po potrebi si jo tudi ogledajo.

IZVEDBA PROGRMA »GREMO NA KOLO« NA POLICIJSKEM POLIGONU V TACNU

Vodja programa s strani osnovne šole in izvajalci se dogovorijo o datumu izvede, saj je potrebno policijski poligon rezervirati vsaj en mesec pred izvedbo. (Policijski poligon je lociran ob cesti Tacen – Pirniče…tik pred začetkom vasi Vikrče.

ŽE VEČ KOT DVAJSETIM šolAM iz Ljubljane brezplačno izvedbo omogoča
Mestna občina Ljubljana

ŠPORTNI PROGRAM ”GREMO NA KOLO”

sl_SISlovenščina